Elke vorm van zichtbaarheid wordt bestreden

 "Dient het belastinggeld van de Vlamingen om op deze wijze propaganda te laten voeren voor homoseksuelen?"

Filip De Man, Door Buelens, xavier buisseret, oswald kielemoes,Vlaams Blok-kamerlid  Filip De Man protesteerde in de Vlaamse Raad(nu het Vlaams Parlement) tegen de publicatie van 'Den Vrijen Courant', een krantje voor jongeren over seksualiteit en relaties. Hij viel ondermeer over het feit dat TV-presentator Dré Steemans (alias Felice Damiano) daarin geïnterviewd werd over zijn homoseksuele ervaringen.

Filip De Man, Door Buelens, xavier buisseret, oswald kielemoes,

 

 In februari 1992 zette Vlaams Bloksenator Door Buelens de directie van het Sint Ritacollege van Kontich onder druk om een voorstelling van 'Kartonnen Dozen' van Tom Lanoye af te gelasten. De voorstelling gaat over de ontluikende seksualiteit van de auteur. Buelens verweet Lanoye ondermeer zijn "manifeste homofilie".

 

Op 23 juni 1993 eiste Xavier Buisseret in het parlement sancties tegen de BRTN omdat er op Radio 2 een interview met twee homo's was uitgezonden: "Dient het belastinggeld van de Vlamingen om op deze wijze propaganda te laten voeren voor homoseksuelen?" Buisseret werd in 1997 veroordeeld door het Hof van Beroep in Antwerpen omdat hij een knokploeg had geleid tegen militanten van homogroepen die pamfletten uitdeelden aan een college in Edegem. Buisseret deed in het blad van het Vlaams Blok zelf verslag van zijn actie:

filip de man,door buelens,xavier buisseret,oswald kielemoes

 

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Gentse holebi-jongerengroep Verkeerd Geparkeerd in december 1997 kregen de bezoekers van de Gentse stadsbibliotheek een originele tentoonstelling over homoseksualiteit  te zien. Vlaams Blokgemeenteraadslid Oswald Kielemoes deed in de gemeenteraad zijn beklag over deze tentoonstelling. Het protest weerklonk ook in een folder van het Vlaams Blok: "Ook kon men ondermeer een foto zien van twee jonge mannen die elkaar over hun fiets heen in het openbaar hartstochtelijk aan het zoenen waren."

 

filip de man,door buelens,xavier buisseret,oswald kielemoes

Eind april 1994 had in het cultureel centrum van de Antwerpse wijk Luchtbal een congres van het Vlaams Blok plaats. Op hetzelfde ogenblik liep daar ook een tentoonstelling over 'De Kus'. Op één van de afbeeldingen waren twee kussende mannen te zien. De foto werd door de aanwezige Vlaams Blokkers bedekt met een handdoek. Het personeel van het cultureel centrum haalde meermaals de handdoek weg maar telkens werd hij door de Blokkers terug over de foto gehangen.

 

In een lezersbrief naar het Kortrijks Handelsblad van 14 april 1983 schreef het Vlaams Blok: "Mogen wij vragen aan de verantwoordelijke uitgevers van dagbladen en/of weekbladen en reclamebladen geen aankondigingen meer te plaatsen met betrekking tot homoseksualiteit. Dergelijke advertenties ontsieren het geheel van uw blad."

 

Terug naar overzicht 

Mikpunt175 op Facebook

De commentaren zijn gesloten.