Philippe Van der Sande

"De mensen zeggen dat het tijd wordt om dat terug allemaal op orde te stellen. Ze vinden het spijtig dat Vlaanderen nu op kop loopt inzake euthanasie, abortus en homohuwelijk. Dat we koploper zijn van wetten die volgens ons niet goed zijn."

philippe van der sandeDe uitspraken van bisschop Leonard zijn moedig. De katholieken hebben begrip voor de situatie waarin homoseksuelen zich bevinden, maar niet voor homoseksualiteit. Dat blijft tegennatuurlijk en abnormaal en moet bestreden worden. Het is tijd voor een duidelijk christelijk antwoord op de holebiwaanzin. De christelijke scholen moeten veel duidelijker de leer van de katholieke Kerk over homoseksualiteit uitdragen en verdedigen. De leerlingen zijn al te dikwijls in de waan dat homoseksualiteit normaal is. Hoog tijd dat de leraars, directies en leerlingen van de christelijke scholen opnieuw correct geïnformeerd worden over de standpunten van de katholieke Kerk hieromtrent. Laat de uitspraken van Leonard hiertoe een eerste aanzet zijn.

De Standaard, datum onbekend

 

In ons land wordt het bijzonder moeilijk om nog een niet politiek correcte mening te uiten over holebi's en homoseksualiteit. Wie beweert dat homoseksualiteit niet de norm is - en dus abnormaal - krijgt er al snel van langs. De uitspraken van Mgr. Leonard - die de leer van de katholieke Kerk over homoseksualiteit nog eens naar voren bracht in een interview - zijn dan ook moedig. De katholieken hebben begrip voor de situatie waarin homoseksuelen zich bevinden, maar niet voor homoseksualiteit. Dit blijft tegennatuurlijk en abnormaal en moet dan ook bestreden worden.

Door het aanhoudend lobbywerk van de holebiverenigingen zijn vele mensen eenzijdig geïnformeerd over homoseksualiteit. De paarse partijen steunen overigens deze holebiverenigingen door o.a. het homohuwelijk goed te keuren.

Het is tijd voor een duidelijk christelijk antwoord op de holebiwaanzin. De christelijke scholen zouden dan ook in de toekomst veel duidelijker dan nu het geval is de leer van de katholieke Kerk over homoseksualiteit moeten uitdragen en verdedigen. Holebiverenigingen hebben in christelijke scholen niets te zoeken. Hun visie op seksualiteit is immers anti-christelijk en druist volledig in tegen de natuurwet. De leerlingen - ook van christelijke scholen - zijn al te dikwijls in de waan dat homoseksualiteit normaal is en een homohuwelijk dus - ook voor een christen - kan. Hoog tijd dat de leraars, directies en leerlingen van de christelijke scholen opnieuw correct geïnformeerd worden over de standpunten van de katholieke Kerk hieromtrent. Moge de uitspraken van Mgr. Leonard hiertoe een eerste aanzet zijn!

Persbericht op Politics.be

 

De traditionele gezinnen - man, vrouw en indien mogelijk kinderen - vormen de hoeksteen van een gezonde, solidaire maatschappij (...) Hoe kan het dat een christendemocratische partij bijvoorbeeld het homohuwelijk goedkeurt, de organisatie van het katholiek onderwijs aan de SP.A en de VLD overlaat of druggebruik door jongeren gedoogt? Neen, Dewinter heeft gelijk: het Vlaams Belang is inderdaad christelijker dan de CD&V.

In verkiezingskrantje, april 2009 (VL Krant N06/09 A)

 

Homoseksualiteit is een onvolgroeide vorm van seksualiteit. Jongeren die zeggen dat ze homo zijn, moeten begeleid worden. We moeten die mensen tonen dat hun seksualiteit in feite onvolgroeid is. Dat ze moeten groeien naar een huwelijk tussen man en vrouw. (...) Verstrepen was heel duidelijk. Hij ging nooit akkoord met het Vlaams Belang qua ethische standpunten. Wel, je ziet tot wat het heeft geleid. Hij voelde zich niet thuis in de partij en vertrok vrij snel.

Als woordvoerder van Filip Dewinter, De Morgen, 16 mei 2007

 

De mensen zeggen dat het tijd wordt om dat terug allemaal op orde te stellen. Ze vinden het spijtig dat Vlaanderen nu op kop loopt inzake euthanasie, abortus en homohuwelijk. Dat we koploper zijn van wetten die volgens ons niet goed zijn.

Als woordvoerder van Filip Dewinter, De Morgen, 16 mei 2007

 

Op de vraag: "Als het aan u ligt, geen Gaypride, geen EuroGames en geen Navigaytion meer?", antwoordt hij: "Neen, die extravagantie, die decadentie, ik vind dat allemaal niet nodig. Ik heb veel respect voor homo’s maar absoluut niet voor al die decadente, extravagante toestanden. Wij denken dat Antwerpen best op de wereldkaart wordt gezet met Rubens en niet met weet-ik-veel-wie."

De Morgen/website QT-id, 10 oktober 2005

 

Gezinnen met kinderen moeten het park, ook overdag, steeds meer delen met homoprostitués en drugverkopers en –gebruikers (...). Voor wie het echt niet meer zo leuk vertoeven is in het stadspark, zijn de oudjes die zich er niet meer veilig voelen, de Joodse en Vlaamse moeders met kinderen die het park nu met uitschot moeten delen...

Districtsraad Antwerpen, 23 februari 1998

Kies uw kopstuk 

Mikpunt175 op Facebook

De commentaren zijn gesloten.