Marie-Rose Morel

"De term huwelijk wil onze partij voorbehouden voor de verbintenis tussen man en vrouw, zoals al eeuwen het geval is." 

Marie Rose-Morel.jpgZoals je weet is voor het Vlaams Belang het traditionele huwelijk en gezin nog altijd de pijler van de maatschappij. Dit wil niet zeggen dat onze partij tegen een wettelijke regeling is voor mensen die een andere samenlevingsvorm verkiezen. De term huwelijk wil onze partij voorbehouden voor de verbintenis tussen man en vrouw, zoals al eeuwen het geval is. 

Website Gay2Day, 8 mei 2005

 

Persoonlijk denk ik dat het homohuwelijk meer kwaad dan goed heeft gedaan. Waarom? Een betere wettelijke regeling was mogelijk geweest, het homohuwelijk is een lege doos buiten België. Daarnaast denk ik dat het doorduwen van deze "traditionele" term voor een niet traditionele samenlevingsvorm naar de perceptie toe een flater van jewelste is geweest.

Website Gay2Day, 8 mei 2005

 

Zelf begrijp ik het niet goed waarom het nodig is zo in overdrive te gaan. In mijn nabije familie en vriendenkring ken ik een aantal holebikoppels die zich gedragen als 'gewone' heterokoppels. Niemand heeft er dan ook problemen mee. Een manifestatie als de BLGP zou een unieke kans zijn om de wereld te tonen dat holebi’s geen tafelspringers zijn, maar gewone mensen die verliefd werden op iemand van hetzelfde geslacht.

Website Gay2Day, 8 mei 2005

 

Het hele gebeuren wordt telkens een carnavaleske en exhibitionistische vertoning, waar men meer kwaad dan goed mee doet. De holebi’s die ik ken, beantwoorden in elk geval niet aan dit profiel en zijn er zelf niet mee opgezet. Ook het aanmatigende en drammerige karakter van de organisatoren is storend.

Website Gay2Day, 8 mei 2005

Kies uw kopstuk 

Mikpunt175 op Facebook

De commentaren zijn gesloten.